donderdag 10 juli 2014

In actie geschoten

Ons Annebel doet haar dutjes nog altijd super flink in de namiddag, dus... Tijd voor mama om te naaien!

Gelukkig waren er wat vriendinnen die in het begin van de vakantie een naaidagje organiseerden. Anders was ik misschien nooit meer in gang geschoten.

Maar... hier is het resultaat tot nu toe!

Eerst maakte ik een topje. Deze werkwijze had ik ooit al eerder gevolgd en dat ging dus super gemakkelijk.


Terwijl ik het topje aan het maken was, besefte ik dat het onderste gedeelte eigenlijk ook een rokje zou kunnen zijn. Waarschijnlijk waren er al wel mensen eerder opgekomen, maar voor mij was dat dus een ontdekking. Ik maakte nadien, uit de overschot van de stof, nog een supersimpel rokje.

Ons Annebel had eigenlijk geen t-shirtjes voor op dit rokje. Daarom knipte ik nog een vogeltje uit dezelfde stof. Met dubbelzijdige plakvlieseline (van den Action) maakte ik het vogeltje vast. Eigenlijk stond er ook nog 'piep' naast, maar dat is er met het wassen afgevallen. Waarschijnlijk had ik de eerste keer niet heet genoeg gestreken.


Dan had ik nog een stofje liggen waarmee ik eigenlijk een kleedje wou maken voor ons Annebel en een rokje voor mezelf. Aangezien mijn dikke buik niet in het geplande rokje past en ons Annebel niet mooi is met dit stofje tegen haar gezicht, is het een speelshort geworden.

Met een t-shirtje op, is het best schattig. Misschien maak ik er nog wel iets bij in hetzelfde stofje.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten